Waarom kan Fysiotherapie Eindhoven goed helpen bij bepaalde klachten? Lees het direct door!

De rol van een fysiotherapeut is zeer gevarieerd en geen enkele dag is hetzelfde. Het kan zijn dat hij/zij de fysieke conditie van een patiënt moet beoordelen om problemen te diagnosticeren en een behandelplan uit te voeren, maar het kan ook zijn dat hij/zij patiënten opnieuw traint om te lopen, of dat hij/zij anderen helpt om met krukken, looprekken of rolstoelen om te gaan.

  • Hij/zij zal ook verantwoordelijk zijn voor het opleiden van hun patiënten en hun familie (en de gemeenschap in het algemeen) om verwondingen te voorkomen en deze mensen te helpen een gezonde levensstijl te leiden. Wil je daar eerst meer over weten? Bekijk dan Eindhoven Fysiotherapie om alles te weten te komen.

Wat kan een Fysiotherapeut Eindhoven allemaal voor je betekenen?

In sommige gevallen kan aan de fysiotherapeut gevraagd worden om een fitnessprogramma voor de gemeenschap te plannen en op te zetten. Tot slot kunnen fysiotherapeuten ook ziekteverzuimcertificaten afgeven als dat nodig wordt geacht.

In de loop van hun carrière zal een fysiotherapeut allerlei mensen behandelen, waaronder kinderen met hersenverlamming, premature baby’s, zwangere vrouwen, mensen die revalidatie ondergaan, sporters, ouderen (om te proberen ze fitter te krijgen), en mensen die hulp nodig hebben na een hartaandoening, beroertes of een grote operatie.

Soorten fysiotherapie

Fysiotherapie kan een effectieve behandeling zijn voor een groot aantal aandoeningen en elk van deze behandelingen kan helpen om de hersteltijd na verschillende operaties te verkorten.

  1. Fysiotherapeuten kunnen zich specialiseren in een aantal verschillende gebieden, waaronder sportgeneeskunde, de gezondheid van kinderen (kindergeneeskunde) en de gezondheid van vrouwen, en binnen deze parameters zijn er drie verschillende gebieden van de praktijk. Deze zijn:
  2. Musculoskeletaal, ook wel orthopedische fysiotherapie genoemd, wordt gebruikt voor de behandeling van aandoeningen zoals verstuikingen, rugpijn, artritis, verrekkingen, incontinentie, bursitis, houdingsstoornissen, sport- en werkplekletsels, plus verminderde mobiliteit. Revalidatie na een operatie valt ook onder deze categorie.
  3. Neurologisch – Dit wordt gebruikt voor de behandeling van aandoeningen van het zenuwstelsel, waaronder beroertes, ruggenmergletsel, verworven hersenletsel, multiple sclerose en de ziekte van Parkinson. Het kan ook gebruikt worden voor revalidatie na een hersenoperatie.
  4. Cardiothoracaal is de naam die gegeven wordt aan de behandeling van gebruikte astma, chronische bronchitis, emfyseem en andere cardio-respiratoire aandoeningen.