Manieren om te voorkomen dat u wordt opgelicht wanneer u een gebruikte auto koopt

Volg deze stappen en je bent op de goede weg om niet opgelicht te worden.

Laat de auto nakijken. Ben je een gecertificeerde meester-monteur? Zo niet, zorg dan dat u het voertuig laat inspecteren voordat u het koopt. Veel mensen kopen auto’s en brengen ze vervolgens naar een monteur om te worden uitgecheckt. Dat is de verkeerde volgorde. Iets vinden na de aankoop zal u er niet van weerhouden de auto te kopen. Het paard heeft de stal verlaten, zoals ze zeggen. Ga eerst en RDW check uitvoeren zodat u het chassisnummer opzoeken en waarde auto opvragen kan.

Test het voertuig voldoende. Niet zomaar een cirkel op een parkeerplaats, maar onderweg. Zorg ervoor dat u de snelheid op de snelweg haalt en test alle accessoires op de auto. U wilt die niet-werkende airconditioning meenemen in de prijs, maar u moet dit eerst weten.

Koop nooit ongezien. Om de een of andere reden kopen mensen auto’s van internet zonder ze eerst te bekijken. Een auto in een andere staat gevonden voor een geweldige prijs? Hoe weet je dat de auto bestaat zonder er met je eigen ogen naar te kijken? Ja, ik heb telefoontjes gekregen van consumenten die een auto hebben gekocht die niet overeenkomt met de foto’s op internet.

Goede auto kopen tips

Controleer de titel voordat je handen schudt. Controleer de titel nadat u de auto hebt geïnspecteerd. Ik heb gesproken met mensen die elkaar de hand schudden en geld overhandigden, alleen om een titel voor berging te krijgen of een titel die op een andere manier was gebrandmerkt. Je moet er ook voor zorgen dat er geen pandrechten zijn.

Ga niet met je gevoel. Je doet een van de grootste aankopen van je leven. Het moet niet lichtvaardig worden opgevat. De dealer of verkoper lijkt een goed mens? Ziet de auto er goed uit op foto’s? Wil je het heel erg? Neem een stap terug, adem en onthoud dat u geen tandenborstel koopt.

Als u de bovenstaande stappen volgt, wordt de kans dat u wordt opgelicht bij uw volgende aankoop van een gebruikte auto aanzienlijk verkleind. Als er niets anders is, rinkelt mijn telefoon op kantoor iets minder.