Je kunt op allerlei manieren beginnen met een rechtsbijstandverzekering kiezen, maar hoe maak je de juiste keuze?

Persoonlijke rechtsverzekeringen verschillen enigszins in de dekking die zij bieden. Verder, als u uw persoonlijke juridische verzekering via uw werkgever (veel grote bedrijven bieden het aan hun werknemers als een optioneel voordeel), zich ervan bewust dat uw werkgever kan de dekking die beschikbaar is voor zijn werknemers aan te passen. Om deze redenen zullen de details van het plan afhangen van wat de verzekeringsmaatschappij aanbiedt en wat uw werkgever beschikbaar stelt. U kunt ook zelf een individuele rechtsbijstandverzekering op verzekering-winkel.com afsluiten.

  • Persoonlijke juridische verzekering kan u recht geven op lagere kosten voor diensten die het plan niet dekt wanneer u gebruik maakt van een in-netwerkprocureur. Zo kunt u bijvoorbeeld een korting van 25% of meer krijgen op niet gedekte diensten. Sommige persoonlijke juridische verzekeringen bieden toegang tot aanverwante diensten, zoals fiscaal advies van fiscale professionals. En sommige plannen hebben niet alleen betrekking op de werknemer, maar ook op zijn of haar echtgeno(o)t(e) en ten laste komende personen.

Een rechtsbijstandsverzekering kan goed van pas komen in sommige gevallen

Als u een advocaat persoonlijk moet raadplegen, zal de persoonlijke juridische verzekering de volledige kosten van het uurtarief van de advocaat betalen voor uw consultatie en u zal niets uit eigen zak verschuldigd zijn. In tegenstelling tot de ziektekostenverzekering zijn er geen eigen bijdragen of eigen risico’s. De verzekering dekt ook de kosten van het honorarium van een advocaat voor het opstellen of herzien van documenten, zoals voorafgaande richtlijnen voor de gezondheidszorg en volmachten voor de gezondheidszorg. Het plan kan ook voorzien in onbeperkte toegang tot advocaten via een gratis telefoonnummer dat u kunt bellen voor hulp met een gedekte dienst.

Rechtsbijstandsverzekering vergelijken kan de oplossing bieden

Als uw werkgever een persoonlijke juridische verzekering aanbiedt, heeft u de mogelijkheid om u in te schrijven wanneer u wordt aangenomen, en vervolgens elk jaar opnieuw tijdens een open inschrijving. Nadat je je hebt aangemeld, kun je op elk moment opzeggen, maar je kunt je dekking alleen tijdens de open inschrijving wijzigen. Je blijft automatisch elk jaar ingeschreven, tenzij je annuleert. Als je werkgever geen persoonlijke rechtsbijstandsverzekering aanbiedt, kun je zelf een individuele polis afsluiten. De dekking van het plan is mogelijk niet zo uitgebreid als die welke via een werkgever wordt aangeboden. Meer weten? Bekijk dan alle verzekeringen.