Hoe vraag je een debit card aan?

Hoe werkt een debitcard?

Er zijn nu meer dan 152 miljoen stimulusbetalingen gedaan – bijna vier miljoen zullen deze ontvangen via een prepaid EIP-betaalpas die moet worden geactiveerd.

Stimulus-betaalpas: Moet ik de EIP-kaart activeren voordat ik deze kan gebruiken?

Inmiddels zijn er meer dan 152 miljoen stimulusbetalingen verricht via automatische incasso, papieren cheque of in een kleine minderheid van de gevallen via een prepaid-betaalpas, de Economic Impact Payment Card (EIP). De IRS heeft bevestigd dat ongeveer vier miljoen Amerikaanse burgers hun steunbetalingen zullen ontvangen via de EIP-kaart, die kan worden gebruikt als een normale bankpas om goederen online te betalen of in een winkel die VISA accepteert. Aanvragen debit card kan ook makkelijk gechieden.

EIP-kaart komt per post aan op uw geregistreerde adres

Deze EIP-kaarten komen per post aan in een gewone envelop van Money Network Cardholder Services, gemaild naar het laatste adres dat u bij de IRS heeft ingediend. Het Visa-logo, het kaartnummer en de naam van de kaarthouder verschijnen op de voorkant van de kaart; de achterkant van de kaart heeft de naam van de uitgevende bank, MetaBank®, N.A. Informatie die bij de kaart wordt geleverd, zal uitleggen dat de kaart een economische impactbetaalkaart is en hoe deze kan worden gebruikt.

De EIP-kaart moet worden geactiveerd voordat u deze kunt gebruiken. Zorg er eerst voor dat u de kaarthouderovereenkomst en de lijst met mogelijke vergoedingen zorgvuldig leest.

Activeer uw EIP-kaart zakelijk

Om uw EIP-kaart te activeren, moet u uw viercijferige pincode instellen. Bel hiervoor de gratis klantenservice van de klantenservice: 1-800-240-8100. U wordt gevraagd om uw naam, adres en sofinummer op te geven. Vervolgens wordt u gevraagd uw persoonlijke viercijferige pincode te maken. Zakelijke kaart credit card wordt ook als persoonlijk beschouwd.

Bewaar uw viercijferige pincode veilig, noteer deze en bewaar deze op een veilige plaats, zodat u deze niet vergeet. Teken de achterkant van de kaart op de witte strook en nu kunt u deze gebruiken.

De EIP-kaart kan net als een gewone bankpas worden gebruikt om huur-, hypotheek- en energierekeningen te betalen, in winkels, om online of telefonisch goede zaken te kopen.

Mogelijk worden er kosten in rekening gebracht met uw EIP-kaart

Het EIP is meestal gratis, maar er zijn bepaalde kosten van toepassing – voor het opnemen van contant geld bij geldautomaten die geen deel uitmaken van het standaardnetwerk, worden $ 2 kosten in rekening gebracht voor elke opname. Mogelijk wordt door de bank ook een vergoeding van $ 5 in rekening gebracht voor geldopnames zonder voorschrift, hoewel de eerste opname via deze methode gratis is. Er worden ook kosten in rekening gebracht voor geldopnames bij banken buiten de VS.

Als u uw kaart kwijtraakt of deze wordt gestolen, wordt er ook een nieuwe in rekening gebracht – de kosten bedragen $ 7 voor een vervanging plus nog eens $ 17 aan verzend- en administratiekosten.

Als u wilt weten hoeveel geld er nog op uw EIP-kaart staat, kunt u een saldo aanvragen door te bellen naar de geautomatiseerde antwoordhotline van de klantenservice of online op www.eipcard.com.