ElonCoin? Musk zegt dat hij zijn eigen crypto zou kunnen lanceren, maar ‘alleen als het nodig is’

CEO Elon Musk zei dat hij zijn eigen cryptocurrency kon lanceren, maar dit alleen zou doen als dat nodig was.

 

Wat er gebeurde: de ondernemer reageerde op een tweet die suggereerde dat hij een nieuwe munt met de naam naar hemzelf zou aanbieden aan niet-grote Dogecoin (DOGE) -houders om hun portemonnee ongeldig te maken.

 

Binance CEO Changpeng Zhao zei dat de verhuizing nodig was en had ook een suggestie voor een naam voor een door Musk ontwikkelde munt.

 

Waarom het belangrijk is: Musk vraagt ​​belangrijke houders van DOGE om “de meeste van hun munten te verkopen”. Hij is van mening dat “te veel concentratie het enige echte probleem is”.

 

Musk was het er eerder over eens dat de concentratie ‘verontrustend’ was toen een Twitter-gebruiker erop wees dat 28% van alle bestaande DOGE in één portemonnee zit. crypto robot gebruiken ook moderne technologie.

 

 

Prijsactie: DOGE handelde 10,06% hoger op $ 0,058 op het moment van drukken. Bitcoin (BTC) handelde 4,64% hoger op $ 48.848,54. Tesla-aandelen sloten vrijdag 0,55% hoger op $ 816,12 en stegen bijna 0,2% tijdens de sessie buiten kantooruren.

 

Benzinga’s Take: Musk heeft DOGE Whales opgeroepen om hun portemonnee ongeldig te verklaren, en het lijkt erop dat als ze niet aan zijn verzoek voldoen, het scenario voor de Tesla-manager om zijn eigen munt te lanceren zou kunnen komen. Gezien Musk’s achtergrond en hoe hij zijn ondernemerschapsreis begon door mede-oprichter van X.com, zou het geen ongebruikelijke zet zijn.

 

Musk heeft de nodige betalingsachtergrond om zijn geld op zijn mond te houden. Hij bezit de sociale en financiële invloed om een ​​ElonCoin werkelijkheid te laten worden, en gezien zijn interesse in cryptocurrencies de laatste tijd, zou dat zomaar kunnen gebeuren.

Crypto Whale verplaatst 220 miljoen XRP van Coinbase

Een niet-geïdentificeerde gebruiker heeft voor $ 122 miljoen aan XRP van Coinbase naar een onbekende portemonnee verplaatst. nieuwe cryptomunten om in te investeren nu mogelijk.

 

XRP-walvissen zijn in beweging na de recente prijsstijging toen een anonieme gebruiker 220 miljoen XRP van cryptocurrency-uitwisseling Coinbase naar een onbekende portemonnee overbracht. De totale waarde van de transactie bedraagt ​​ongeveer $ 122 miljoen.

 

Volgens de laatste gegevens die zijn gepubliceerd door de blockchain-tracker en crypto-analysebedrijf Whale Alert, werd de genoemde transactie uitgevoerd op 16 februari om 1:00 UTC. Het bedrijf meldde vandaag ook nog een XRP-transactie ter waarde van bijna $ 99 miljoen, waarbij een onbekende gebruiker $ 178 miljoen XRP overbracht naar een anonieme portemonnee.

 

De recente stijging van de waarde van XRP heeft een grote rol gespeeld in de toename van anonieme transacties. De cryptocurrency is de afgelopen 7 dagen bijna 20% gestegen. Op het moment van schrijven handelt het digitale activum boven $ 0,54 met een totale marktkapitalisatie van meer dan $ 24 miljard. XRP is momenteel de 6e grootste cryptocurrency ter wereld.

 

Het digitale activum is sinds begin 2021 met meer dan 150% gestegen. De XRP-prijs kreeg vorig jaar december een grote klap na de rechtszaak van de SEC tegen Ripple. De prijs crashte met meer dan 60% na het SEC-nieuws en aankondigingen van schrapping van de notering door de toonaangevende cryptobeurzen.

 

XRP’s herstel

 

De cryptocurrency heeft een aanzienlijk herstel geboekt na het bereiken van een dieptepunt van $ 0,18 in december vorig jaar. XRP bereikte een hoogste punt van $ 0,70 in de eerste week van februari nadat hij steun kreeg van grote Reddit-groepen. De prijs consolideert momenteel boven $ 0,50 terwijl Ripple zich klaarmaakt om de rechtszaak aan te vechten. Afgezien van grote XRP-transacties, rapporteerde Whale Alert ook niet-geïdentificeerde Bitcoin- en Ethereum-transacties. Een onbekende gebruiker heeft vandaag 24.979 Ethereum ter waarde van bijna $ 44 miljoen overgemaakt naar een onbekende portemonnee. Een cryptovalvis verplaatste 1.000 Bitcoin ter waarde van meer dan $ 49 miljoen van de digitale exchange Coinbase naar de crypto-portemonnee Xapo. Anonieme cryptocurrency-transacties waarbij BTC, ETH, USDT en USDC betrokken zijn, stijgen sinds begin 2021 als gevolg van een aanzienlijke sprong in de cryptomarkt.